Nieuwsbrief

Nieuwsbrief juni 2024

Inhoud van deze nieuwsbrief:
- Chirokamp 2024
- API
- Trooper
- Opruim Rock Werchter


Liefste leden, ouders en sympathisanten,

Het Chirojaar zit er alweer op. Gelukkig kunnen we nu enthousiast beginnen aftellen naar ons geweldige Chirokamp!

Veel leesplezier!

De leiding en VB's van Chiro Hekeko


CHIROKAMP 2024

Onze spetterende leidingsploeg is alvast voorbereidingen aan het treffen om er een super-zalig-cool-leuk-geweldig-chill Chirokamp van te maken.

Dit jaar zetten wij onze tenten op in het mooie Oudsbergen. Alle andere info omtrent het kamp kan je vinden in ons online kampinfoboekje. Via deze link kan je een kijkje nemen.

Inschrijven voor ons Chirokamp kan tot donderdag 20 juni via deze link. Wij hanteren deze deadline zeer strikt, aangezien we ons kamp optimaal willen voorbereiden. Wie na 20 juni nog inschrijft, zal een bijslag van €10 per kind moeten betalen (max €20 per gezin). Vanaf 1 juli inschrijven is niet meer mogelijk. Zet deze deadline dus zeker in het rood in je agenda!

OPGELET: je inschrijving is pas in orde als je betaald hebt. Betalen doe je met een overschrijving op ons rekeningnummer:BE93 4317 1491 9167 (Chiro Hekeko). Je maakt per lid een aparte overschrijving en vermeldt de naam, voornaam en groep van je zoon/dochter.

Indien je problemen ondervindt met de kampprijs, kan je één van de VB’s (Luka Meyfroidt) contacteren op luka@chirohekeko.be of 0471/837800.


API

Sinds enkele weken heeft onze Chiro er een Aanspreekpunt Integriteit bij. We leggen je graag even uit hoe dit in zijn werk gaat en wat zij voor jullie kunnen betekenen:

Wij zijn Luka en Margo. Samen met de hele leidingsploeg van Chiro Hekeko vinden wij het belangrijk dat iedereen zich goed en welkom voelt op de Chiro. We vinden het belangrijk dat onze Chiro een veilige plek is voor iedereen: leden, leiding, oud-leiding en ouders. Zit je met een probleem? Heb je een vraag? Wil je iets melden? Zit je met iets? Dan vinden wij het heel belangrijk dat je ook op de Chiro bij iemand terecht kan. Vanaf april kan je bij ons, Luka en Margo, terecht als je ergens mee zit. Wij zijn de API’s van Chiro Hekeko.

Je kan ons contacteren als je het gevoel hebt dat iemand over jouw of iemand anders zijn/haar grens is gegaan. Niks is te groot, te klein of te gek om met ons te delen. Dit kan gaan over jezelf en hoe je je voelt in de Chiro of tegenover je leiding, maar ook voor moeilijkheden thuis of op school maken wij graag ruimte. Zoals hierboven vermeld zijn wij er voor iedereen die iets met onze Chiro te maken heeft (leden, leiding, VB’s, oud-leiding, kookploeg, ouders en bestuursleden).

Je kan ons bereiken via 3 kanalen. Je kan een briefje binnensteken in onze brievenbus op het terrein, naast de valven aan de oprit. Er is ook de mogelijkheid om ons via mail te bereiken: api@chirohekeko.be. Als laatste is er ook de mogelijkheid om via onze site (www.chirohekeko.be) een berichtje achter te laten. Wij zijn altijd bereikbaar, dus vertel je verhaal wanneer jij je er zelf het beste bij voelt. De chiro is er voor iedereen en niet alleen op zondag! Daarnaast zal onze brievenbus ook op Chirokamp meegaan.

Als wij een berichtje van jou krijgen, dan bieden wij een luisterend oor aan. We luisteren graag naar jouw verhaal. Op die manier proberen wij de situatie beter te begrijpen en in te schatten. Nadien bekijken we samen met jou hoe we de situatie best verder aanpakken. Het kan zijn dat een gesprekje voldoende was. Het kan ook zijn dat we, samen met jou, inschatten dat we beter de hulp van een andere instantie/persoon inschakelen. We willen je dan graag helpen te bekijken wat jou het beste zou helpen en welke rol wij hierin kunnen spelen. Uiteraard blijven wij graag met jou in contact tijdens dit proces.

Alle berichtjes en gesprekjes worden met discretie behandeld. Je kan ons vertrouwen.


TROOPER

De chirokas van uw kind(eren) spijzen zonder er echt iets voor te moeten doen? Dat kan via onze Trooper account!

Hoe werkt het? U doet uw online inkopen via Trooper en zonder dat u een meer kost betaalt, ontvangt onze vereniging een commissie.

Voor meer info en al uw toekomstige online inkopen: www.trooper.be/hekekozoenk!

Merci alvast! :)


OPRUIM ROCK WERCHTER - 8 juli t.e.m 10 juli - HELPENDE HANDEN GEZOCHT

Vroeger waren de maandelijkse papierslagen de belangrijkste bron van inkomsten voor onze Chiro. Deze werden afgeschaft, dus gingen we op zoek naar een alternatief: de opruim van camping A1 op Rock Werchter. Hiermee verdienen we heel wat om de nakende verbouwingen te sponseren. Helaas is het wel een lastig karwei: we hebben 2 à 3 dagen om op te ruimen en het terrein is vaak heel vuil.

Jullie voelen ons al aankomen: we zoeken helpende ouders. Want vele handen maken licht werk! Heb je een uurtje (of meerdere uren) tijd om mee te komen helpen, geef dan een seintje via vb@chirohekeko.be!

De opruim start maandag 8/7 vanaf 12u en eindigt wanneer het donker is! Op dinsdag en woensdag starten we al om 9u.
We stoppen ten laatste woensdag 10/7 , maar hopelijk vroeger...
Er zijn drank en versnaperingen en van 18u tot 19u eten we.

Hopelijk kunnen we op jullie hulp rekenen!


Vooruitblik:

- 20 juni: Deadline inschrijvingen kamp
- 1 juli: Uiterste deadline inschrijven kamp (toeslag 10 EUR/lid)
- 20 t.e.m. 31 juli: Chirokamp (KeTi en Aspi)
- 21 t.e.m. 31 juli: Chirokamp (Rakwi en TiTo)
- 26 t.em. 31 juli: Chirokamp Todos
- 25 t.e.m. 31 juli: Chirokamp kleine Chiro (Sloebers t.e.m. Speelclub)

- 22 september: eerste Chiro!

© Since 2016, Chiro HEKEKO