Nieuwsbrief

Nieuwsbrief September 2021

Beste leden, ouders en sympathisanten,

Na een deugddoenende zomervakantie en een hemels Chirokamp, staat het nieuwe Chirojaar al weer voor de deur! Wij zijn met de leiding al volop in de weer om alles in goede (en veilige) banen te kunnen leiden.

Dankzij de nieuwste maatregelen, die zijn ingegaan op 1 september, kunnen wij EINDELIJK terug onze jeugdwerking opstarten zonder enige beperkingen. En of we daar naar hebben uitgekeken!

Vanaf nu zal iedereen zich elk jaar ook opnieuw moeten inschrijven via een online formulier dat vanaf onze startdag online zal geplaatst worden, dit omwille van de huidige privacy-wetgeving die enkele jaren geleden is ingegaan. Er zullen op onze startdag dus geen lijsten meer klaarliggen, iedereen dient dit dus online in te vullen. Wacht hier zeker niet te lang mee! Het zal eveneens mogelijk zijn om je op onze startdag te komen inschrijven op een van de computers die aanwezig zullen zijn. 

Wij hopen jullie allemaal massaal te verwelkomen op onze startdag (zaterdag 25 september!). Onze goesting kent in ieder geval geen grenzen!

Kusjes en knuffels,

De leidingsploeg van Chiro HekekoStartdag

Ook dit jaar staan wij weer met open armen voor jullie klaar! Ons Chiroheem zal een eerste keer zijn deuren openen voor jullie op zaterdag 25 september. Aangezien het WK Wielrennen de dag nadien plaatsvindt, zal onze startdag dit jaar dus uitzonderlijk op een zaterdag plaatsvinden. Hierna zullen de Chiro's zoals gewoonlijk elke zondag plaatsvinden (van 14u-17u30), met uitzondering van zondag 26 september natuurlijk. Mispak je dus zeker niet aan de juiste dag.

Jullie zijn allen welkom vanaf 14u op ons Chiroheem. Ook ouders zijn van harte welkom, aangezien wij voor hen een speciale 'ouderbar' in elkaar hebben geknutseld (Zie hieronder voor meer info).

  • Over het algemeen zouden wij ook volgende toegevingen van jullie willen vragen:
    • Draag een mondmasker. Leden vanaf 12 jaar (TiTo) dienen dit ook te doen indien er te weinig afstand kan gehouden worden met externen (laat hen dus zeker ook een mondmasker meenemen naar de Chiro). 
    • Kom je kind op tijd ophalen en probeer zo snel mogelijk het Chiroterrein te verlaten.
    • Basishygi├źne blijft cruciaal. Was regelmatig je handen, nies en hoest in je elleboog, ...
    • Wie ziek is of in contact is geweest met iemand die ziek is, blijft thuis.


We moedigen het ook ten zeerste aan dat leden vanaf 12 jaar (TiTo) alleen komen en liefst met de fiets, dit omdat er vaak op verplaatsing wordt gespeeld. 

Wij willen jullie tot slot nog eens hartelijk bedanken vanuit het diepste van ons hart voor al het begrip en steun die we de afgelopen maanden en jaren hebben mogen ontvangen. Het was zeker geen normale periode maar samen zijn we er sterker uitgekomen. Laten we hopen dat we vanaf nu enkel nog maar positieve berichten de wereld in mogen sturen.

Hopelijk tot dan!


Ouderbar

Dit jaar organiseren we tijdens onze startdag een gezellige bar voor alle ouders van de Chiro, op ons terras. Tijdens deze ouderbar willen we jullie graag uitgebreid uitleg geven over onze verbouwplannen voor aanstaande zomer. Daarnaast kan je ook gezellig kennis maken met elkaar en de leden van de vzw terwijl je geniet van een lekker drankje en een kleine versnapering. Iedereen is welkom bij de start van de chiro (14u00). Het infomoment over de verbouwingen start om 14u20. Kan je er niet bijzijn maar wil je graag meer info? Stuur dan een mailtje naar communicatie@chirohekeko.be. We moedigen echter iedereen aan om erbij te zijn, aangezien dit zeer waardevol kan zijn.


Todos (Akabegroep)

Zoals jullie ondertussen wellicht reeds weten, verwelkomen wij dit jaar ook een gloednieuwe Akabegroep op onze Chiro: De Todos. Voor hen zijn de Chiro-uren lichtjes anders: Om de twee weken zondag van 14u30-17u30. MijnLeuven heeft dit jaar ook een speciale website opgericht met alle informatie in voor de verschillende Akabewerkingen in het Leuvense. Tot slot hebben ze ook een flyer ontworpen waarin alle informatie duidelijk in verwerkt staat. De onlineversie kunnen jullie hieronder al vinden. Later in september zullen wij langsgaan bij alle scholen en verenigingen in de buurt om deze flyers te verspreiden. 


Ouderbezoeken

Zoals het een goed Chirojaar betaamt, zullen we jullie ook nu weer voorzien van de nodige informatie. En daarom zal de nieuwe leidingsploeg van elke groep in de loop van oktober een bezoekje komen brengen bij jullie thuis. Tijdens dit gesprek stelt de leidingsploeg zich kort even voor en zullen ze jullie meer uitleg geven over onze Chirowerking. De exacte data hiervan zullen later nog gecommuniceerd worden via mail. Houd je mailbox dus zeker in de gaten.

Belangrijk: Indien je geen mail hebt ontvangen tegen 8 oktober, laat dan zeker iets weten aan vb@chirohekeko.be.


Verloren voorwerpen

Naast een heleboel onvergetelijke herinneringen, brengt een Chirokamp ook jaarlijks enkele verloren voorwerpen met zich mee. Natuurlijk geven we jullie de kans om deze te komen ophalen.

Volgende data zullen jullie terechtkunnen op ons Chiroheem:
- zaterdag 25 september (startdag)
- zondag 3 oktober


Om dit allemaal praktisch en veilig te laten verlopen, vragen we jullie om op deze data tijdig naar het Chiroterrein af te zakken, wanneer jullie je zoon/dochter komen ophalen. Ook hier vragen we weer jullie medewerking om alles vlot en veilig te laten verlopen. 

Al het materiaal dat na deze data niet is afgehaald, zal worden gedoneerd aan spullenhulp. Wij hopen op jullie begrip hiervoor, aangezien wij dit materiaal niet kunnen blijven stockeren op ons Chiroheem. 


Algemeen verloop van een Chirozondag

We hopen met zen allen dat dit Chirojaar eindelijk terug de normale richting zal uitgaan. Maar omdat Corona ondertussen toch al een kleine twee jaar roet in het eten heeft gegooid, geven we jullie graag een opfrissing van onze Chirowerking. Om alles nog eens in detail door te nemen, verwijzen we graag naar ons infoboekjeCM-formulieren en t-shirts

Zoals elk jaar dienen er ook enkele formaliteiten afgehandeld te worden. Op zondag 17 en 24 oktober zullen wij klaarstaan om jullie CM-formulieren te ondertekenen en te bestempelen. Wij zouden jullie willen vragen om hier niet eerder mee af te komen, omdat we de eerste zondagen graag willen gebruiken om onze werking vlot te kunnen inzetten.

Ook onze prachtige t-shirts zullen weer uitgestald worden om te verkopen. De prijs blijft op een luttele 8 euro staan. Jullie zullen vanaf onze startdag (25 september) terecht kunnen op ons Chiroterrein om onze fantastische t-shirt aan te schaffen! 


Vragen?

Zit je nog met vragen of onduidelijkheden, neem dan zeker een kijkje op onze site.

Kan je het antwoord daar niet vinden of is het een persoonlijke vraag, aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met de vb's, via vb@chirohekeko.beVooruitblik Oktober:

zondag 10 oktober: Fototentoonstelling
zaterdag 30 oktober: Wegdag┬ę Since 2016, Chiro HEKEKO