Nieuwsbrief

Nieuwsbrief december


Gegroet beste lezers,

We zijn alweer aanbeland bij de laatste maand van dit geweldige jaar, maw december is ingezet. Vooraleer we jullie allen een zalige kerst en prettige feestdagen kunnen toewensen, willen we toch nog even overlopen wat deze prille wintermaand voor jullie in petto heeft. Deze artistieke kanttekening zet jullie alvast op de juiste weg: 


Een warm december


Ervaar de voldoening van het geven
ontvang de glimlach van de dank

wees het verschil in iemands leven
laat de vooroordelen blank

geef barmhartigheid gezicht
bied een mens in nood een arm

laten we allen daar aan denken
dan is december lekker warm


December is jammer genoeg de laatste maand van dit fantastische eerste chiro-semester, en daarom sluiten we graag af in stijl met nog een laatste effort om jullie allen te entertainen. Laat het evenzeer een troost zijn want de komende zeven maanden hebben nog veel meer leuks voor jullie in petto...

Groetjes,

De Leiding
De VB's


De Banier


Zoals de jaarlijkse gewoonte dicteert, kunnen jullie ook dit jaar weer terecht in 'De Banier' om enkele leuke chiro-spullen aan te schaffen. Normaal gezien kreeg elk lid een 'lidkaart' hiervoor, maar sinds dit jaar is daar verandering in gekomen. Als je aan de kassa je naam zegt, dan zoeken ze dat op in hun systeem en krijg je alsnog je korting. 


Avondchiro's


Vanaf het middelbaar betekent de maand december ook dat de examens dichter en dichter komen. Daar houden wij graag rekening mee. Voor de oudere groepen (toppers, tippers, kerels, tiptiens & aspi) zijn er daarom avondchiro's. Wanneer en om hoe laat vinden jullie in deze briefjes.
 


Kerstfeestjes


Omdat we ook bij chiro Hekeko de kerstelijke-tradities hoog in het vaandel dragen, organiseert elke groep een leuk kerstfeestje voor hun leden. Om te weten wanneer deze doorgaan en waar jullie je allemaal aan mogen verwachten, kunnen jullie deze briefjes consulteren. 
 


Kerstvakantie


De kerstvakantie zorgt jaarlijks voor vele glimlachen op de gezichten van onze chiroleden. Jammer genoeg betekent deze periode ook een tijdelijke staking van onze chiro-activiteiten. Kort samengevat zal er geen chiro zijn op volgende data:

- Zondag 22 december
- Zondag 29 december
- Zondag 5 januari

Na deze periode verwelkomen we jullie graag terug met open armen!

Reminder


We zouden jullie graag willen vragen om op tijd het inschrijvingsgeld voor het chirojaar te betalen. Vergeet ook zeker niet om telkens jullie kinderen op tijd in te schrijven. Dit is ook van toepassing voor de weekends en kerstfeestjes gedurende het jaar. Op deze manier kunnen we op tijd weten hoeveel personen er meegaan en zo kan alles voldoende op voorhand gepland worden.

Dank bij voorbaat!


Warmste ZoeNK


Jeugdhuis De ZoeNK organiseert in samenwerking met Full Flavour 'De Warmste ZoeNK'! Wij willen als vereniging ook ons steentje bijdragen aan de Warmste Week en daarom organiseren wij op vrijdag 13/12 een 'jamavond' in ons jeugdhuis. Het goede doel dat we hebben gekozen, is Recht op migratie vzw (vluchtelingenhuis)*. Er zullen vanaf 20u00 een aantal bandjes komen optreden en er kan nadien ook zelf wat gejamd worden. Meer info vind je op het Facebookevenement.

Hopelijk tot in onze Warme ZoeNK!     

*Recht op migratie vzw (vluchtelingenhuis):
Het Vluchtelingenhuis biedt tijdelijk opvang aan vluchtelingen zonder papieren, vooral vrouwen - al dan niet met kinderen - en jongvolwassenen. Momenteel wonen er 4 mama's en 6 kinderen in het huis, samen met een oudere oma. Ze komen uit Ghana, Guinee en Nigeria. In het huis met de grote tuin komen ze tot rust en proberen ze een plan voor de toekomst uit te werken. Het huis draait volledig op de maandelijkse steun van een 150-tal financiële steunverleners. Vrijwilligers zetten zich samen met en voor de bewoners in voor allerhande taken, zoals Nederlandse les, vervoer naar het ziekenhuis, activiteiten met de kinderen, enz.Hekerock


Naar jaarlijkse gewoonte organiseren wij, Chiro Hekeko, een eendaags festival in Kessel-Lo genaamd Hekerock. Dit jaar gaat de 9de editie door op 25 april 2020. Hekerock is een muziekfestival waarbij we lokale en niet-lokale bandjes uitnodigen om op onze podia te komen spelen.


Om dit mogelijk te maken hebben wij steun nodig van sponsors. Zowel een financiële sponsoring als een sponsoring in materiaal helpen ons al voort. Willen jullie zelf of kennen jullie familie, vrienden, buren, kennissen, … die dit eventueel zien zitten?


Heb je interesse of wil je meer informatie, stuur dan zeker een mailtje naar dit

email-adres: hekerock@hotmail.com


Alvast bedankt!Examens


Last but not least, wensen we jullie vanuit de gehele leidings- en VB-ploeg enorm veel succes met de nakende examens. We zijn er steevast van overtuigd dat jullie deze allemaal tot een goed einde zullen brengen!

Heel veel succes en sterkte toegewenst!

 

Vooruitblik op januari

Inschakeling aspi (zondag 12, 19 en 26 januari)
2 februari - geen chiro (lesvrije week leiding)

© Since 2016, Chiro HEKEKO